Moje milované tchyně a já

17. října proběhl v Knihovně města Zubří křest nové knihy Martiny Bittnerové – Moje milované tchyně a já. Na akci byla přítomna i autorka obálky – Zuzana Kalinová, a o hudební doprovod se postaral Vladimír Vondráček.
Celá událost byla nejprve uvedena úvodní hrou na klávesy. Po stručném uvítání všech přihlížejících knihovnicí, se ujala slova sama autorka, která posluchače seznámila se svým vztahem k literatuře, s radostmi a strastmi, které přináší vydání knihy,  a jak její cesta k vydání knihy vedla ke Knižnímu startéru, což je projekt, pomocí kterého fanoušci mohou podpořit vydání knihy svého oblíbeného autora.

Poté přečetla část jedné z humorných povídek autorka obálky, následoval úryvek z úst paní spisovatelky. Celá kniha je inspirována zážitky z autorčina života, takže posluchačům poskytla navíc i další vtipné postřehy k sepsaným povídkám.

Těsně před samotným křtem proběhla ještě diskuze, během které autorka představila i svá další díla, ve kterých se věnuje významným českým osobnostem minulosti.

Kmotrem knihy se stala dcera autorky obálky, Terezka Kalinová, která byla vybrána, protože je osobou nestrannou a na svou tchyni si ještě chvíli počká. S lahví sektu kmotře zdatně pomáhá pan starosta a kniha je pokřtěna!

Pro zuberskou knihovnu to byla velká čest, že mohla poprvé ve své “nové” historii být svědkem této události. Křest knihy byl také událostí, která sem přiměla zavítat i přespolní prohlédnout si novou knihovnu. Mladinká “kmotra” Terezka z Frenštátu pak v neoficiální části programu vše korunuje větou: “Mami, můžu si sem jezdit číst?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.