VU3V – Rituály evropských královských rodů

V zimním semestru Virtuální univerzity 3. věku se posluchači seznámili se včelami a jejich životem, včelařovou prací a včelími produkty. Do tohoto semestru nám taktéž zasáhly opatření vlády, ale posluchači vše zvládli i z domu. Také nás mrzí, že jsme však přišli o naše setkávání.

Následující semestr bude s očekáváním probíhat obdobně, tzn. distančně. Téma bude Rituály evropských královských rodů. Kurzem provede Mgr. Kamil Rodan, Ph. D., který se bude zabývat nejdůležitějšími životními událostmi, jako jsou třeba narození, svatby, rozvody či smrt ve spojení s královskými rody 19. a 20 století. Pozornost bude věnována nejen těm královským rodinám, o kterých jsme se učili v dějepisu, ale případně jsou i těm v hledáčku novinářů a televizních štábů, nebo i pro nás méně známým.

Do kurzu se bude možné registrovat od 1. února 2021, nejpozději však do 28. února musí být odevzdána přihlášena a zaplacen poplatek ve výši 300 Kč. Kurz se skládá z 6 přednášek. Výuka probíhá formou videopřednášek, takže si je můžete pustit z pohodlí domova.

Pokud to situace dovolí a budeme se moci v knihovně sejít (jinak sami doma), pak se přednášky budou konat v následujících termínech, vždy v úterý od 9:30 hod.:

• 9.2. 2021

• 23.2.2021

• 9.3.2021

• 23.3.2021

• 6.4.2021

• 20.4.2021

Kurz je organizován pod záštitou Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.