VU3V – Michelangelo Buonarroti

V únoru startuje letní semestr Virtuální univerzity 3. věku. Téma bude věnováno životu a dílu sochaře, malíře a architekta, který se stal nejslavnějším umělcem lidstva – Michelangelo Buonarroti. Semestrem nás provede doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D. Virtuální univerzita 3. věku je organizována pod záštitou České zemědělské univerzity v Praze – Provozně ekonomická fakulta.

Semestr se skládá ze šesti videopřednášek. Cena celého kurzu je 300 Kč. Přihlášky a poplatek je nutné odevzdat v Knihovně města zubří nejpozději do 22. února 2022 (včetně). Noví zájemci o vzdělávání si mohou přijít zdarma 8. února 2022 vyslechnout 1. přednášku, na základě které se pak mohou rozhodnout, zda je pro ně systém výuky vyhovující.

Přednášky se konají vždy v 9:30 hod. v následujících termínech:

8. února

22. února

8. března

22. března

5. dubna

19. dubna

Proč se zapojit? Lidé se dožívají důchodového věku v dobré fyzické i duševní kondici a jsou schopni se dále aktivně podílet na společenském dění. Udržení kondice však vyžaduje aktivní a činorodý přístup k životu. Jedním ze způsobů je i vzdělávání, které se pro seniory stává prostředkem pro hledání cesty a způsobu pro poznávání možností výhod každodenního života. Je chápané jako životní hodnota sama o sobě, jedna z možností „dobra“ v životě, požitek ducha, který může a má být přístupný všem. 

Cílem Virtuální U3V je umožnit všem posluchačům v rámci České republiky zájmové vysokoškolské studium U3V bez ohledu na vzdálenost od sídel vysokých škol a univerzit, ve kterých probíhá prezenční seniorské vzdělávání, jehož se z různých důvodů (vzdálenost, zdravotní a časové důvody, finanční náročnost na dopravu apod.) nemohou zúčastňovat. V souladu se vzděláváním též vytvořit prostředí pro sociální kontakt posluchačů v daných lokalitách.

U3V poskytuje osobám v pozdějším věku všeobecné, zájmové a neprofesní vzdělávání na vysokoškolské / univerzitní úrovni, které univerzity / vysoké školy již tradičně řadí do nabídky celoživotního vzdělávání.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.